PayPal är ett globalt betalningssystem online och människor använder PayPal för att köpa varor på Etsy, fakturera frilansarbete till kunder och mycket mer. Många tjänsteleverantörer och frilansare använder PayPal som betalningsmetod.

Hur lång tid tar det att ta emot pengar på PayPal?

Så detta är en mycket vanlig fråga: hur lång tid tar det att ta emot pengar på PayPal.

Hur lång tid det tar för PayPal att ta emot pengarna beror på hur pengarna överförs. Om pengarna skickas direkt från ett PayPal-konto till ett annat PayPal-konto tar det några minuter att ta emot pengarna. Om pengarna däremot skickas från ett bankkonto kan det ta 2-3 dagar att behandla transaktionen. Om ditt PayPal-konto inte är verifierat kan PayPal hålla pengarna i upp till 21 dagar.

Det finns många sätt att ta emot pengar på ditt PayPal-konto, till exempel från ett annat PayPal-konto, från ett kredit- eller betalkort, från ett bankkonto osv. Varje metod tar olika lång tid att genomföra transaktionen och du kan ta emot pengarna på ditt PayPal-konto. Om du till exempel tar emot en betalning från din kund med hjälp av PayPal-fakturan kan du räkna med att pengarna dyker upp på ditt PayPal-saldo inom några minuter om betalningen görs från ett annat PayPal-konto eller ett betalnings- eller kreditkort. Om betalningen görs med en banköverföring eller eCheck kan det ta några dagar innan den är klar på banken.

Om du däremot använder PayPals handlartjänster eller PayPal powered by Braintree går kredit- eller betalkortstransaktionen direkt till ditt angivna bankkonto. I denna typ av situation tar det 2-3 arbetsdagar för Visa- eller MasterCard-betalningar att slutföra transaktionerna. Om betalningen görs med Discover-kort tar det 3 arbetsdagar och om betalningen görs med American Express tar det 4-5 arbetsdagar att slutföra transaktionen.

Överföring av pengar till ett bankkonto

Du kan överföra pengar till ett bankkonto från ditt PayPal-konto. Att överföra pengar till ett bankkonto eller ett betalkort är helt gratis och transaktionen kan göras inom en arbetsdag. Om du vill överföra pengar från ditt PayPal-konto till ditt bankkonto snabbt kan du använda PayPal Instant Transfer-funktionen. PayPal Instant Transfer tar inte mer än 30 minuter att överföra pengarna till ditt bankkonto, men du måste betala en avgift på 10 dollar eller 1 procent av transaktionsbeloppet, beroende på vilket belopp som är lägst. Om du överför pengar efter kl. 19.00 östkusttid eller på helger eller helgdagar kan det dock ta längre tid.

Tider för återbetalning från PayPal

Återbetalningstiden hos PayPal beror på hur pengarna ursprungligen betalades. Om du betalade via PayPal Cash får du återbetalningen samma dag som den begärdes. Om betalningen gjordes via ett bankkonto tar det tre till fem arbetsdagar innan återbetalningen kommer in på ditt konto. Om betalningen görs via ett kredit- eller betalkort kan det ta 30 dagar innan återbetalningen visas på ditt konto.      

Vanliga frågor om PayPal

1. Hur mycket pengar kan ett personligt PayPal-konto ta emot?
Det finns ingen gräns för att ta emot pengar på ett personligt PayPal-konto. Det finns ingen gräns för det totala belopp du kan ta emot på ditt personliga PayPal-konto.

2. Är direktinbetalning tillgänglig med PayPal?
Direktinsättning är endast tillgänglig på PayPal-konton i USA och för kunder som har ett PayPal Cash Plus-konto. Dessutom är kunder som har registrerat sig för ett PayPal Cash Card automatiskt registrerade för direktinsättning.  

3. Har PayPal en månadsavgift?
Nej, PayPal har ingen månadsavgift. Du behöver inte betala någon avgift för ditt konto och kortet. Dessutom behöver du inte hålla något minimisaldo när du avslutar eller överför pengar. 

4. Kan ett personligt PayPal-konto ta emot pengar?
Ja, ett personligt PayPal-konto kan ta emot pengar. Faktum är att alla typer av PayPal-konton kan ta emot pengar.

5. Vad är PayPal-betalningar med QR-kod?
QR-kodbetalning är en ny funktion från PayPal som gör att en PayPal-kontoinnehavare tar emot betalningen bara genom att visa QR-koden så att kunderna kan skanna den med hjälp av PayPal-appen. Det är helt gratis att skapa och dela en QR-kod.

Låneansökan klick lan
↑ reklam ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Hur lång tid tar det att ta emot pengar på PayPal?: 4.2/5 från 155 röster
Mirsad Hasik Mirsad Hasik
En copywriter som specialiserat sig på finans, särskilt online-lån. Mer information...