Möjligheten att låna utan att för den skull behöva acceptera en kreditupplysning eller att ha en betalningsanmärkning är idag är något som många konsumenter dras med. Dock så hör man sällan hur det ligger till med olika typer av lån utan en påvisad fast inkomstkälla. Möjligheten att låna pengar utan en stabil inkomst är inte kanske det första som man tenderar att reflekterar över, men behovet kan uppstå och det viktigaste du bör komma ihåg är att det är fullt möjligt.

Hur man lånar pengar utan fast inkomst?

Även om sanningen är att de långivare som erbjuder lån till konsumenter utan fast inkomst tenderar att vara få, så existerar dessa. Faktum är att med nätets framfart så har det aldrig varit lättare att hitta dessa. Faktum är att du inte behöver lämna din soffa utan kan i lugn och rå ansöka om ett lån.

Bland de större så hittar du Ferratum och Monetti som erbjuder lån till individer som inte kan uppvisa en fast inkomst. Det är viktigt att reflektera över huruvida du kommer att ha råd att återbetala lånet utan en fast inkomstkälla eftersom du kan hamna i ekonomisk onåd om du inte klarar av att återbetala det inom utsatt tid. Nedan följer en kort guide hur du går tillväga för att ansöka om ett lån utan fast inkomst…

Börja ditt sökande

Det första steget till att hitta lån utan krav på inkomst är att använda sig av en av de olika jämförelse-plattformarna för dessa typer av lån. Egentligen så kan du använda dig av vilken jämförelse-plattform som du önskar, men du ska veta att det även finns plattformar som specificerar sig på olika typer av långivare vilka inte har ett krav på en fast inkomstkälla.

Var smart och ifrågasättande

När du jämför olika låneerbjudanden så måste du även ta en titt på vilka grundkrav som finns för att överhuvudtaget få låna. Du bör ranka högre de långivare som inte anger några specifika summor på inkomst.

Undvik fällor med dolda och oväntade kostnader

Aktörer som sysslar med denna typ av verksamhet har en tendens att applicera ett antal extra avgifter och kostnader utan att kunden för den delen är helt uppmärksam på dessa. Var därför noga med att läsa det finstilta som specificerats och säkerställ även att aktören i fråga lyder under Finansinspektionens tillsyn. Om du gör detta så kan du vara säker på att inga oförutsedda överraskningar inträffar.

Slutsats

Kom ihåg att du har ett stort ansvar själv för vilken aktör du väljer att låna från. Gör en noggrann research innan du gör några aktiva val så kan du vara säker på att du individer oförutsedda avgifter och kostnader.

Låneansökan klick lan
↑ reklam ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Hur man lånar pengar utan fast inkomst?: 4.2/5 från 21 röster
Mirsad Hasik Mirsad Hasik
En copywriter som specialiserat sig på finans, särskilt online-lån. Mer information...

600000
Lånets storlek 5 000 kr - 600 000 kr
Ränta 3,7 %
Återbetalning 1 – 15 år
200000
Lånets storlek 10 000 kr - 200 000 kr
Ränta 6,4 %
Återbetalning 1 - 15 år
300000
Lånets storlek 30 000 kr - 300 000 kr
Ränta 2 %
Återbetalning 2 - 18 månader
600000
Lånets storlek 5 000 kr - 600 000 kr
Ränta 2,95 %
Återbetalning 1 - 20 år
500000
Lånets storlek 10 000 kr - 500 000 kr
Ränta 3,54 %
Återbetalning 0