Snabblån är fantastiska alternativ om man plötsligt skulle få en räkning som man inte hade räknat med. Om en vitvara i hemmet skulle gå sönder eller om en annan ägodel har gått i kras kan man vara i behov av snabba pengar för att täcka denna plötsliga utgift.

Att tänka på när man tar ett snabblån

Självfallet kan man även välja att ta ett snabblån om man vill unna sig någonting trevligt såsom en kort semester eller dylikt. Vad anledningen än är till att man tar ett snabblån finns det ett par punkter som man bör tänka på innan man ansöker.

  1. Se till så att du alltid har koll på din ekonomi. För att kunna ta ett lån måste man vara säker på att man kommer att kunna betala tillbaka hela summan plus räntan och eventuella avgifter. Så länge man har full koll på sin inkomst och utgifter är det dock inga problem att ta ett lån som passar ens plånbok.
     
  2. Kom ihåg att räntan för snabblån vanligtvis är högre än många andra lån. Detta beror på att långivaren inte har någon vidare säkerhet och därför inte kan garantera att låntagaren faktiskt klarar av att betala tillbaka lånet. Samma sak gäller dock här såsom i punkt ett: Om man vet att man har koll på sin ekonomi ska det inte vara några problem.
     
  3. Genom att ta ett snabblån slipper man de långa samtalen med banken där man måste förklara vad man ska ha lånet till, varpå de antingen beviljar eller nekar lånet. Med snabblån får man använda sina lånade pengar på vad man helst vill.
Hodnocení kategorie 4.5
Att tänka på när man tar ett snabblån: 4.2/5 från 11 röster

Tillförlitliga lån

25000
Lånets mängd 3 000 kr - 25 000 kr
Ränta 16,4 %
Återbetalning 1 - 5 år
20000
Lånets mängd 500 kr - 20 000 kr
Ränta 0 %
Återbetalning 1 – 12 månader
50000
Lånets mängd 1 000 kr - 50 000 kr
Ränta 19,5 %
Återbetalning 1 månad – 3 år

Diskussion