Annuitetslån

    Annuitetslån

Vad är egentligen ett annuitetslån? Med denna låneform återbetalar låntagaren regelbundet ett fast belopp, en så kallad annuitet som inte ändras under lånets löptid. Detta är vanligt för bland annat sms lån.

Låneansökan klick lan
↑ reklam ↑

10 000 000 kr
Lånets storlek 100 000 kr - 10 000 000 kr
Ränta 1,34 %
Återbetalning 5 - 20 år
Information Mer
↑ annons ↑

Ett representativt exempel: Om du tar ett lån på 100 000 kr med 5 år återbetalning kommer du att betala tillbaka 105 416 kr. Avgiften blir 5 416 kr.

Snabb information

Egenskaper för detta lån

 • Helt kostnadsfritt
 • Ansökan är inte bindande
 • Personlig hjälp hela vägen
 • Endast en kreditupplysning

Lånevillkor

 • Du ska vara minst 18 år
 • Ha ett svenskt personnummer och en årsinkomst på minst 120 000 kr.

Om företaget

MittBolan  är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta den lägsta räntan och de bästa villkoren med en enda kreditupplysning. Allt du behöver göra är att fylla i en enkel ansökan online. Vi återkommer sedan inom 24 timmar med erbjudanden… Mer information om företaget Compricer AB

Låna från 100 000 kr med ränta från 1,34 % Merannons
20 000 kr
Lånets storlek 1 000 kr - 20 000 kr
Ränta 5 %
Återbetalning 1 - 12 månader
Information Mer
↑ annons ↑

Ett representativt exempel: Om du tar ett lån på 5 000 kr med 1 år återbetalning kommer du att betala tillbaka 7 212 kr. Avgiften blir 2 212 kr.

Snabb information

Egenskaper för detta lån

 • Lån upp till 20 000 kr
 • Återbetalning: 1 – 12 månader
 • Bekräftelse inom: 15 minuter

Lånevillkor

 • Du är minst 18 år
 • Du har svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige

Om företaget

Sefina Svensk Pantbelåning har en lång och anrik historia. År 1884 öppnade den första butiken på Södermalm i Stockholm. Sefina står för ”Secure Finance”, vilket betyder säkra tillgångar. Företagets affärsidé bygger på att låna ut… Mer information om företaget Sefina Svensk Pantbelåning AB

Låna från 1 000 kr med ränta från 5 % Merannons

    Annuitetslån

Annuitet kommer från latinets annuus, vilket betyder årlig, men i praktiken behöver den bestämda tidsintervallen för annuiteten inte vara årlig, utan den kan lika gärna vara per månad eller kvartal. Den beror helt enkelt på vad du kommer överens om med långivaren när du tar lånet. Det som är speciellt med ett annuitetslån är hur återbetalningarna räknas ut.

Om du lånar pengar så sker vanligtvis återbetalningen enligt en av två metoder, antingen genom rak amortering, eller annuitet. Vid rak amortering betalar du av en bestämd del av lånet varje gång, plus räntekostnaderna. Räntan räknas ut baserat på hur mycket du är skyldig. Själva avbetalningen, den så kallade amorteringen, är densamma varje gång, men räntekostnaderna minskar allteftersom din skuld minskar.  Detta gör att den totala kostnaden för lånet ofta är större i början, och sedan minskar under lånets löptid.

För annuitetslån fungerar det annorlunda. Du betalar av en fast summa varje månad, den så kallade annuiteten. Detta annuitetsbelopp består av räntekostnader och avbetalning tillsammans.

Fördelar med annuitetslån

Det är dock värt att nämna att totalt sett så är ett annuitetslån generellt sett något dyrare än ett lån med rak amortering, på grund av hur avbetalningarna räknas ut. Det finns dock flera andra fördelar med denna låneform, som gör att många föredrar ett annuitetslån i vissa sammanhang. En av fördelarna är att man ofta betalar mer av räntekostnaderna i början av löptiden, men utan att den totala avbetalningen ökar. Det är helt enkelt bara en större del av avbetalningen som består av ränta. Det gör annuitetslån till en låneform som är fördelaktig för de som kan göra avdrag för räntekostnader.  Denna låneform kan också vara bra för många som vill veta exakt hur mycket de kommer att återbetala under hela lånets avbetalningstid. Vid rak amortering kan räntekostnaderna vid de första amorteringarna vara höga, eftersom skulden inte har betalts ned så mycket. Med ett annuitetslån undviker du detta, eftersom räntekostnaderna sprids ut över hela återbetalningstiden.


Annuitetslån betyg: 4.5/5 från 640 röster.
Mirsad Hasik Mirsad Hasik
En copywriter som specialiserat sig på finans, särskilt online-lån. Mer information...

Operatör

Lånejämförelse Coolfinans.com.se:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
Företaget är inte leverantör av någon finansiell produkt.

Om portal

Coolfinans.com.se är sidan där du kan jämföra lån. Vår tjänst är baserad på transparens och en fullständig tillgång till information. Med våra tjänster får du reda på vilket lån du ska välja.

annons: LÅN UPP TILL 40 000 KR  Mer information